kedd, május 17, 2022

Nem vagyok az okos izzók híve, ezt megindokoltam korábban. Vannak azonban akik erre a megoldásra esküsznek, nekik lehet egy nagyon jó lehetőség a Xiaomi és a Philips együttműködéséből származó LED izzó, melynek az ára sokkal barátibb egy Philips HUE-nál. Míg az 8.000 Ft, a Xiaomi féle izzó csak 2800 Ft. Na de lássuk is mit tud, mi van a dobozban.

Külsőre:

A csomagolása teljesen átlagos, egy izzó képe Philips felirattal, a hátulján pár kínai írásjel és a technikai adatok.

A foglalata E27 szabványú, erre mindenképpen figyelni kell mielőtt megvesszük. Igaz nem sokat keresgéltem, de nem is találtam más foglalattal ugyanilyet.
Az izzó 6.5 wattos, mely egy 25 wattos hagyományos izzó fényerejét tudja adni. Nem túl erős, szóval aki egy egész szobát szeretne megvilágítani egy ilyennel, annak nem fog sikerülni.
A fénye 3000K-5700K, ami tökéletes fehér fényt biztosít.
A fényerőt és a szín melegségét a hozzá tartozó alkalmazással tudjuk irányítani, teljesen manuálisan, egyénileg beállítva, vagy a 4 előre beállított opció közül.

Kinyitva a dobozt megtaláljuk a használati utasítást, ami kínai nyelven íródott, így aki nem mestere az írásjeleknek nem sokat fog belőle érteni. Van rajta azonban két QR kód, amely a Xiaomi MI Home alkalmazásra irányít át minket. Ezt kell letöltenünk ahhoz, hogy vezérelni tudjuk az izzót.

Belsőre:

A Beüzemelése nagyon egyszerű. Tekerjük be az izzót a foglalatba, legyen az kislámpa, vagy a plafonon lógó lámpa, a lényeg, hogy illeszkedjen a foglalatba. Ezután kapcsoljuk fel a villanyt és már világít is.

Második lépésként töltsük le az MI Home alkalmazást Androidra vagy iOS-re. Nyissuk meg és csináljunk felhasználót, vagy jelentkezzünk be Facebookkal. Én általában minden ilyen helyre az utóbbit választom, sokkal gyorsabb és egyszerűbb.
Ezután adjuk hozzá az eszközt automatikusan:

Vagy manuálisan:

Ha nem találjátok a listában, át kell állítani a régiót China Mailand-re, úgy meg fog jelenni. Profil -> Beállítások -> Régió

Ha ez kész, és hozzáadtuk az eszközt, nincs is más dolgunk, mint kapcsolgatni. Rákoppintunk a beállított izzóra, jobbra – balra húzással a színhőmérsékletet, fel – le húzással a fényerőt tudjuk állítani.

Ezzel végeztünk is a Xiaomi Philips okos izzóval. Sajnos még mindig az a véleményem, hogy egy nagyon rossz megoldás ez a világítás vezérléshez, hiszen állandóan fel kell kapcsolva lennie a villanynak ahhoz, hogy irányítani tudjuk. Jó hír azonban, hogy a lámpa működik Home Assistant-tel, erről itt olvashattok egyelőre angolul, hamarosan pedig nálam is magyarul.

Tags: , ,
Avatar

Related Article

1 Comment

Avatar
csap rozsdamentes Acél 2021-07-24 at 01:44

nagy, valamint a fantasztikus blog. Őszintén szeretnék köszönetet mondani, azért, hogy nekünk
jobb felbontást.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..