kedd, május 17, 2022

Rengetegféleképpen megoldhatjuk a világítás vezérlését. Ezek közül csak néhány van, ami ténylegesen megállja a helyét, ezeket mutatom be ebben a cikkben.

  1. Okos led izzó

(Xiaomi, Philips Hue, Kínai okos izzók stb.) – Jó megoldás lehet, hiszen telefonról, hanggal, különböző vezérlőkkel egyszerűen lehet kapcsolni, azonban van vele egy hatalmas gond, ami felveti a kérdést, hogy miért is akarna bárki ilyet használni? A probléma, hogy hiába van betekerve az izzó a lámpába, ha a kapcsoló le van kapcsolva, hiába nyomkodjuk a gombot a telefonunkon, hiába kiabálunk hogy kapcsolódjon fel, nem kap áramot. Márpedig a lakások többségében a világítás „buta” vezérlése fali kapcsolóval van megoldva, amit nem biztos hogy teljesen le akarunk szerelni. Akit mégis ez a megoldás érdekel beszerezhet okos izzót drágán kishazánkban például ITT, ITT, de a legjobb választás: aránylag olcsón, külföldről ITT.

 

  1. Wifis kapcsoló

Kezdünk a lényegre térni. Vannak pici wifivel irányítható kapcsolók, amiket egyszerűen be lehet kötni, majd a telefonunk vagy a többi mindig felsorolt megoldás segítségével fel és le kapcsolni. Egy ilyen kapcsoló lehet a Sonoff Basic névre keresztelt switch, vagy ez a másolat, mely nem sokkal olcsóbb, ellenben sokkal kevésbé megbízható.

 

  1. Wifis fali kapcsoló

Elérkeztünk a legpraktikusabb, legjobb megoldáshoz. Ennek az eszköznek a segítségével nem kell lemondanunk a fizikai – fali kapcsolóról sem, és irányítani tudjuk minden módon. Ez a Sonoff Touch. Egyszerűen beszerelhető (Na jó, egy icipici villanyszerelői tudás nem árt), könnyen használható, és szinte mindennel kompatibilis. Amennyiben a fő világítást akarod vezérelni, ez a legjobb választás. Beszereléséről, tulajdonságairól ITT olvashatsz.

 

  1. Wifi vezérlésű LED szalag

Na ez érdekes, szép és praktikus, ennek több cikket is szánunk!

 

Tehát számos megoldás van a világításunk vezérlésére, vannak köztük jók és kevésbé jók, egyéni ízlése alapján mindenki eldöntheti melyiket próbálja ki. Az biztos, hogy itt az oldalon mindegyikről részletesen olvashattok a későbbiekben.

 

 

Tags: , ,
Avatar

Related Article

No Related Article

0 Comments

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..