kedd, május 17, 2022

A Wikipédia szerint: Az okosotthon technikai megoldások együttese, amelyek többé kevésbé egymással együttműködve lehetővé teszik a házban működő különböző rendszerek és alrendszerek központi irányítását. A technikai megoldások alapulhatnak elektronikán, építészeti megoldásokon, automatizáción, informatikán, távközlésen stb, ezek segítségével irányíthatják akár távolról, az interneten keresztül a hűtő- és fűtőrendszert, a garázsajtót, az ablakredőnyt, a különböző háztartási gépeket, a biztonsági rendszert stb.

Mellesleg az ezen az oldalon nagyon szépen le van írva minden, amit tudni lehet az okosotthon fogalmáról.

 

Ez a blog nem a fogalmakról fog szólni, a különböző százezer vagy akár millió forintos beruházásokról, vagy nagyon komoly programozásokról.
Halandó nyelven elmagyarázom néhány okos megoldás kivitelezését, megépítünk közösen egy automatizált rendszert, amit távolról, hangvezérléssel, vagy akár gesztusokkal lehet vezérelni.

Ehhez nem költünk el több százezer forintot kütyükre, megoldunk mindent néhány ezres, maximum tízezres segítségével.
Ebben nagy segítségünkre lesz két weboldal, az eBay és az Aliexpress.

Vágjunk is bele, és lássuk mikre lesz szükségünk a kezdetekben.

I. – Világítás vezérlés az okosotthonunkban

Rengeteg megoldás született a világítás vezérlésére, ha erről szeretnél olvasni kérlek keresd fel a témakört a weboldalon. Na jó nem kell keresgélned, ide kattintva elérsz minden erről szóló cikket.

II. – Mesterséges Intelligencia – avagy Amazon Alexa

Ha te is belegondoltál már milyen lehet hangvezérléssel irányítani akár a világítást, akár a riasztót itt a helyed. Megtudjuk mire jó az Amazon mesterséges intelligenciája, valamint meg is valósítunk már dolgot ennek segítségével. Kattints ide a témakör eléréséhez.

III. – Raspberry Pi

Vajon mi mindenre jó egy tenyérnyi számítógép? Hát a lakás vezérlésére biztosan! Raspberry Pi Okosotthon megoldások ITT!

IV. – Érzékelők, chipek

Hogyan tegyük még okosabbá az amúgy is tök király otthonunkat? Néhány szenzor, néhány lapka, és teljes kontroll alatt tartunk mindent! Olvass róla többet itt!

 

Tarts velem és építsünk egy valódi okosotthont…

Tags: , ,
Avatar

Related Article

0 Comments

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..